Luontaishoitoihin perustuvat hieronnat

Shiatsu
Shiatsu on japanilainen hierontamenetelmä, joka perustuu kiinalaisen akupainannan perinteeseen.
Se on kokonaisvaltainen vartalohieronta, joka perustuu kehon energiakanavilla eli meridiaaneilla sijaitsevien akupunktiopisteiden paineluun.
Shiatsu muodostuu sanoista shi, joka tarkoittaa sormea ja atsu , joka tarkoittaa painamista eli "peukalon painallus" . Sormien lisäksi painalluksessa voidaan käyttää apuna kämmeniä, rystysiä ja jalkoja. Hoito tehdään futon-patjalla ja hoidettavalla on yllään omat, mielellään joustavaa materiaalia olevat vaatteet. Pyöritykset, keinuttelut ja venytykset voivat kuulua myös hoitoon. Keho käsitellään päästä varpaisiin.
Shiatsun avulla voidaan hoitaa muun muassa stressiä ja kiputiloja, masennusta, unettomuutta, päänsärkyä, migreeniä, selkäkipuja ja ruoansulatusvaivoja sekä kuukautisvaivoja.
Sen on todettu myös parantavan verenkiertoa ja kehon nesteiden aineenvaihduntaa.
Monien muiden hierontatapojen tavoin, shiatsulla katsotaan yleisesti olevan kehoa rentouttava vaikutus. On myös huomattava määrä tutkimuksia, jotka viittaavat siihen, että akupainantatekniikan on todettu voivan helpottaa eri syistä johtuvaa pahoinvointia ja oksentelua. Shiatsulla voi myös olla kipua lievittävä ja sedatiivinen vaikutus.

shiatsu2.jpg
__________________________________________________________________________________________________________________

Aromaterapiahieronta
Aromaterapiahieronta on yksi osa aromaterapiaa. Sen tehokkuus perustuu eteeristen öljyjen hieromiseen iholle. Perusöljyyn sekoitetut eteeriset öljyt levitetään rauhoittavilla hierontaotteilla ihoon ja samalla ne poistavat kehosta kuona-aineita. Imeytyessään ihon kautta lymfakiertoon ja verenkiertoon, eteeriset öljyt leviävät koko elimistöön ja tasapainottavat koko kehoa. Samaan aikaan elimistö ottaa vastaan eteerisiä öljyjä myös hengitysteiden kautta.

Aromaterapiahieronta auttaa rentoutumaan ja se edistää ihon ja koko elimistön tervehtymistä. Sen on todettu sopivan myös sairauksien ennaltaehkäisyyn ja jälkihoitoon.
Hoidon aikana jokaista ihmistä lähestytään yksilöllisesti, selvitetään terveydentila ja valitaan sopivat eteeriset öljyt.

Hieronnan vaikutukset:
 • rentouttaa kivuliaita ja jännittyneitä lihaksia 
 • vilkastuttaa aineenvaihduntaa 
 • vahvistaa immuunijärjestelmää 
 • tasapainottaa hormonaalisia häiriöitä 
 • aktivoi lymfa- ja verenkiertoa 
 • edesauttaa nesteiden poistumista 
 • lievittää päänsärkyjä 
 • auttaa poistamaan elimistöstä kuona-aineita
aroma.jpg

____________________________________________________________________________________________________________________

Kuumakivihieronta
Kuumakivihieronta on tuhansia vuosia vanha hoitomuoto, jota on käytetty osana itämaista läääketiedettä mm. Intiassa .
Miellyttävän lämpöiset kivet liukuvat pehmeästi iholla luovuttaen lempeää lämpöään syvälle lihaksiin; koko keho rentoutuu. Kuumakivihieronta on syvärentouttava hoito, jossa koko kehon energiakeskuksiin asetellaan lämpimät kivet. Hieronnassa käytettävät kivet ovat luonnon hiomia basalttikiviä. Ne tuntuvat iholla yhtä pehmeiltä kuin posken iho.
Kivistä siirtyvä lämpö tehoaa hyvin lihasjännityksiin: lämpö tunkeutuu syvälle kudoksiin ja siksi kuumakivihieronta on yksi parhaista esim. lihasjännityksen laukaisijoista.
Muita vaikutuksia:
 • veri- ja imunestekierto vilkastuu
 • aineenvaihdunta tehostuu
 • hermoston toiminta tasapainottuu
 • stressi laukeaa
 • jännitykset purkautuvat
 • elimistön toiminta yleisesti paranee
Kuumakivihieronta on ihanteellinen hoitomuoto rentoutusta hakevalle, mutta on paljon muuta kuin pelkkä hyvän olon hoito.


kuumakivi.jpg..............................................................................................................................................................................................................


Kotihoitoon Exuviance ja Fleur`s -tuotteiden lisäksi myös Revitalash ripsenhoitoseerumi, kulmakarvojen tuuheuttaja, hiusten tuheuttaja sekä ripsiväri.